Glasögon

NYHETER I BUTIKEN FRÅN David Beckham, Kate Spade och Michael Kors

Hos oss kan du välja bland fler hundra bågar i allt från plast till metall, stora eller små bågar. Vi tycker det viktigaste du hittar den båge som passar ditt ansikte och din personlighet. Vi vill helt enkelt att du ska trivas med dina glasögon. Vi hjälper dig att hitta rätt båge och glas ut efter dina förutsättningar.

Glas
Tillverkas som mineralglas eller plastglas, vanligast är plast. Både mineral och plast finns i olika brytningsindex. Högre brytningsindex används för att ge tunnare och lättare glas, (används vid högre styrkor).
Båda typerna kan fås med antireflexbehandling, en smuts och vattenavvisande yta som ger mer lättputsade glasögon. Plastglasen har dessutom ett repskyddande skikt.

Enstyrkeglas
Används vid närsynthet, översynthet, astigmatism och även som läsglas för den som är ålderssynt. Kan fås i alla brytningsindex och även med asfärisk yta som minskar förstoringen och tjocklek ytterligare. Det ger ett skönare och kosmetiskt mer tilltalande glas.

Progressiva glas
När vi blir äldre minskar förmågan att fokusera på nära håll, börjar märkas i 40–50 års ålder. För många är progressiva glas den bästa lösningen. Progressiva glas ger bra seende vid bilkörning , mellanavstånd och läsning på nära håll.
Glasen finns i olika kvalitéer och prisklasser. Modern digital tillverkningsteknik ger störningsfritt seende på alla avstånd och bredare zoner på nära håll. De modernaste glasen kräver en del kompletterande mätningar som tar hänsyn till hur glasögonen sitter ansiktet.

Ett urval av våra varumärken är:
Michael Kors

Kate Spade

Ray Ban

Boomerang

David Beckham

Metro

Triple X

Terminalglasögon
Glasögon som anpassas speciellt för arbete vid bildskärm och kontorsmiljö kallar vi terminalglasögon. Dessa glasögon skiljer sig från privata glasögonen.

Arbetsglasögon?
Arbetsglasögon är ett par glasögon utprovade för att användas då arbetet kräver speciella glas och där privata glasögon inte räcker till. Skyddsglasögon är ett exempel eller om man har ett jobb som är extra synkrävande.

Terminal- och arbetsglas är avdragsgilla för arbetsgivaren närde privata glasögonen inte räcker till och arbetet (gällande arbetsmiljö) kräver särskilda glasögon.
Enligt anvisningar från Arbetarskyddsstyrelsen (AFS 1998:5), skall arbetstagare som arbetar vid bildskärm minst en timme om dagen genomgå synundersökning.
Arbetsgivaren skall tillhandahålla arbetstagaren särskilda glasögon, som är utprovade för bildskärmsarbetet, om en synundersökning visar att sådana behov föreligger.


Välkommen att kontakta oss för referenser och offertförslag.

 

KONTAKT